Gå til sidens hovedinnhold

– Pass på verdisakene dine

Politiet ber folk være mindre naive og se opp for lommetyver.

MAJORSTUEN: – De fleste lommetyveriene skjer på og i området rundt t-banestasjonen og nedover Bogstadveien på kafeer og i butikker, sier politioverbetjent Dagfinn Kaldal ved Majorstua politistasjon.

Politiet ser en klar sammenheng mellom økningen i antallet lommetyverier og ansamlingen av en stor gruppe romfolk på trappen utenfor T-banestasjonen på morgenen i vinter.

Les også: 7 av 10 lommetyverier i Norge skjer i Oslo

Politiet er nå mer synlig i området med uniformerte patruljer, de er også til stede i sivilt. I tillegg bortvises større grupper fra stedet.

– Tyveriene skjer gjerne ved at det skapes trengsel, forvirring eller en avledning. Hvis du opplever å ha folk tett innpå deg er det all grunn til å være oppmerksom på at ting kan skje, sier Kaldal.

– Utrolig naive

I januar alene ble det anmeldt 160 lommetyverier i politikretsen, mens tallet for mars var 135. Spesielt mange lommetyverier skjer mellom 15 og 18 i forbindelse med avvikling av rushtidstrafikken.

Les også: Slik blir du rundtstjålet

På dagtid skjer de fleste fra kafébord eller åpne vesker hos handlende i butikker.

– Folk er utrolig naive og legger fra seg jakker og telefoner på kafébord mens de går og handler, sier Kaldal som oppfordrer til å passe bedre på verdisaker.

Les også: Se pin-kode-tyvenes utspekulerte metode

Politiet jobber nå mot butikker, kafeer og utesteder som på nattetid opplever at gjestene blir frastjålet lommebøker, telefoner og jakker.

– Vi er innom de som er spesielt utsatte for å gjøre dem oppmerksomme på problemet, sier Kaldal.

Egen gruppe

Politiet har opprettet en egen lommetyv-gruppe på Sentrum politistasjon, nå setter også politiet på Majorstua av egen ressurser for å bekjempe lommetyvene.

– Vi ser at dette kommer til å bli et problem utover våren og sommeren, sier Kaldal.

Reklame

Sjekk ut Nettavisens eksklusive grillpakker: Den amerikanske grillpakken og den moderne grillpakken