RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Passasjer: - Dette er en skandale

LANGE KØER: Sykdom blant de ansatte på Rygge flyplass i Moss førte til køer på opptil 45 minutter lørdag. Foto: Nettavisen-tipser
LANGE KØER: Sykdom blant de ansatte på Rygge flyplass i Moss førte til køer på opptil 45 minutter lørdag. Foto: Nettavisen-tipser
Sist oppdatert:
Kaos og lange køer på Rygge flyplass.

I opptil 45 minutter måtte passasjerer som skulle fly fra Rygge flyplass i Moss vente før de kom seg gjennom sikkerhetskontrollen lørdag. Martine Hermans var blant dem.

- Det var bare én sluse som var åpen. Hundrevis av mennesker måtte stå opptil tre kvarter i kø. Små barn løp gjennom slusene som ikke var i bruk uten at betjeningen klarte å fange dem opp. Et lite barn måtte bli hentet i butikken innenfor sikkerhetskontrollen og ført tilbake til foreldrene, forteller hun.

- Skyldes sykdom
Lang ventetid gjorde mange urolige for at de skulle misse flyet sitt.

- En ting er at det ikke kapasitet, men at det ikke er mulig å få noen informasjon om avgangene mens man står i køen og tripper fører til misnøye og uroligheter. Dette er en skandale, mener Hermans.

Markedssjef ved Rygge flyplass, Silje N. Thoresen, sier til Nettavisen at problemene på flyplassen skyldes sykdom.

- Det stemmer at vi har hatt problemer med lengre ventetid enn vanlig. Dette skyldes i hovedsak sykdomsfravær og det har gitt oss større utfordringer enn vanlig. I tillegg er flyene mye fullere enn de pleier fordi det er en stor utfartsdag, sier hun.

- Kom i god tid
Thoresen har ikke hørt om noen som ikke har rukket flyet på grunn av køene.

- Alle har rukket flyet og kommet med.

Ved 19-tiden lørdag sa hun at mer mannskap har kommet på jobb, og at køene blir mindre. Markedssjefen oppfordrer likevel folk til å være ute i god tid.

- Det er alltid sånn at vi oppfordrer folk til å komme i god tid før avgang, fordi slike uforutsette ting som dette kan skje. Spesielt gjelder dette på dager hvor mange reiser.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere