Passasjerene raser mot P-bussen

–Gratisbussen er upålitelig, hevder passasjerene. Tull, mener Bergen Parkeringsselskap.

(iBergen.no) : Den grønne parkeringsbussen skal ifølge reklamen gå hvert tiende minutt fra Bystasjonen til Nøstet. Første buss har avgang klokken 07.30, og gratistjenesten har i løpet av kort tid blitt mektig populær blant folk som ferdes i Bergen sentrum. Ikke minst er bussen et naturlig valg for mange folk som skal på jobb i sentrum og ikke har lyst å bli gjennomvåte av regn på veien.

Frustrasjonen blir derfor stor når bussen ikke kommer. Flere brukere har vært i kontakt med iBergen.no, og forteller at de ikke lenger stoler på at gratisbussen går så ofte som lovet.

- Kommer for sent på jobb
– To ganger denne uken, og minst seks andre ganger i høst og i vinter har jeg opplevd at 7.40-bussen ikke har kommet. Det er kjempeirriterende, ikke minst på grunn av alt regnet, og har ført til at jeg har kommet for sent på jobb flere ganger, sier en bruker av gratisbussen til iBergen.no.

– Selv om bussen er gratis, bør de kunne levere den tjenesten de reklamer med, som er avgang hvert tiende minutt, sier busspassasjeren.

Avviser kritikken
Direktør Bjørg Hatlem i Bergen Parkeringsselskap, som driver ruten, avviser at de grønne bussene er upålitelige.

– Dette forbauser meg, for dette gjenspeiler seg ikke i vår statistikk. I løpet av hele 2006, fikk vi inn ti meldinger om avvik fra Tide, som har den daglige driften av bussene, sier Hatlem til iBergen.no.

Både i går og i dag har det manglet en buss på ruten. Dette skyldes at den nye store bussen har hatt problemer med dørene, og at den vanlige reservebussen også er i ustand.

– Nå skal det være satt inn reservebuss, slik at bussene går som normalt, sier Hatlem.

Hun oppfordrer misfornøyde brukere om å ta kontakt med Bergen Parkeringsselskap eller Tide.

- Skal gå som lovet
– Vi ønsker at regulariteten på avgangene skal være slik som vi har lovet. Dessverre hender det at uforutsette ting skjer, og vi har hatt en del problemer med å skaffe deler til de fire bussene vi først kjøpte inn. Uansett skal det settes inn reservebuss. Det skal ta maks to timer, sier direktøren.

– Hvis noe skjer om ettermiddagen, burde det ikke være noe problem å ha erstatningsbuss klar til morgenen etter, slik at for eksempel 7.40-avgangen kan gå som planlagt?

– De første avgangene skal man kunne forholde seg til, ja.

– Tar man lettere på dette enn hva tilfellet ville vært dersom det var snakk om en bussrute med betalende passasjerer?

– Nei, overhodet ikke, sier Hatlem.

- Må være enkelttilfeller
Også Tide Reiser avviser at bussene ikke er til å stole på.

- Dette er totalt ukjent for meg. Jeg snakket med sjåførene senest i går, og de sa at de aldri har vært så i rute som nå, etter at vi la om ruten til også å gå over Bryggen. Dette må være enkelttilfeller, sier driftssjef Steinar Hesthamar i Tide til iBergen.no

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.