Toget som torsdag skulle gå fra byen Karachi til Lahore, tok fyr da en passasjer brukte en gassovn i toget til å lage mat, ifølge politibetjent Ameer Taimur Khan.

Flere personer ble fanget i de brennende togvognene. Dødstallet har steget betraktelig etter at det først ble meldt om ti døde i brannen i provinsen Punjab øst i landet.

Britiske The Independent melder i en oppdatering torsdag formiddag om minst 65 omkomne. Myndighetene sier det er ventet at dødstallet vil stige ytterligere.

Minst 30 personer ble skadet i brannen, mange av dem alvorlig.

Les også: Stovner-gutten Usman fikk regjeringsjobb i Pakistan

Torsdag morgen var dødstallet steget til 62, ifølge Kaleem Ullah, sjefen for den offentlige redningstjenesten i Rahim Yar Khan-distriktet. Tilstanden er kritisk for flere av de skadde, og frykten er at dødstallet vil stige ytterligere.

TV-bilder fra stedet viser flammer ut av togvognene, og man hører folk som skriker.

Les også: Ti drept i artilleriangrep i Kashmir

Togulykker er vanlig i Pakistan, der jernbanen gjennom mange tiår har lidd under dårlig vedlikehold som følge av korrupsjon, vannstyre og manglende investeringer, skriver nyhetsbyrået AFP.

I juli omkom minst 23 mennesker i en togulykke i samme distrikt da et passasjertog fra Lahore kjørte inn i et godstog som hadde stanset ved en overgang.

Les også: Flere millioner jenter blir kjønnslemlestet - og Norge må fortsette å bekjempe det