Gå til sidens hovedinnhold

Passasjerfly styrtet i Kina

96 personer var om bord i flyet som tirsdag kveld krasjet under innflyging nordøst i landet. Over halvparten overlevde.

43 personer er funnet og bekreftet omkommet, opplyser en talsmann for politiet til kinesiske medier.

Ifølge det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua skal flyet fra Henan Airlines ha fått problemer og styrtet klokken 22.10 lokal tid. Ulykken skal ha skjedd ikke langt fra byen Yichun i den nordøstlige provinsen Heilongjiang.

53 overlevde

Tallet på passasjerer som skal være berget fra flyvraket kom til slutt opp i 53, melder Reuters. For tre av disse skal tilstanden være kritisk. Av de 91 passasjerene var det fem barn om bord på flyet, mens besetningen besto av fem personer. Det opplyser kinesiske luftfartsmyndigheter, the Civil Aviation Administration of China (CAAC).

- 47 passasjerer har blitt reddet etter at et fly med mer enn 90 passasjerer bommet på rullebanen og krasjet utenfor byen Yichun. Det var de første opplysningene kilder kom med til China News Service. Senere ble tallet utrolig nok oppjustert.

Flyet tok av fra flyplassen i Harbin klokken 21, og krasjet litt over en time senere ved provinshovedstaden nordøst i Kina.

Flyet av typen ERJ-190 skal ha brukket i to og begynt å brenne da det traff bakken, opplyser BBC. Selskapet skal ha vært tidlig ute med opplysninger om at det var 96 personer om bord på flyet.

Brasiliansk fly

Flyet er produsert av brasilianske Embraer. Flyselskapet er basert i Henan-provinsen, og har et prosjektsamarbeid med flyselskapet Shenzhen i Kina og Mesa Air Group i USA.

Flyplassen i Yichun ligger bare 15 mil fra den russiske grensen, og ble åpnet for bare ett år siden. Flere små flyplasser er åpnet rundt om i Kina for å få fart på økonomien i enkelte områder.

Den siste alvorlige flyulykken i Kina var i november 2004, da et passasjerfly med 53 mennesker om bord krasjet inn i en frossen innsjø nær den nordlige byen Baotou. To personer på bakken ble også drept.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus