Gå til sidens hovedinnhold

Passkontrollen tar to timer

Reiser du til Storbritannia i dag bør du være forberedt på forsinkelser.

Havner og flyplasser påvirkes av den store streiken. Telegraph melder allerede om kaos for reisende, og forbereder også mennesker på vei til Storbritannia på store køer.

Vil kutte pensjoner
Den britiske regjeringen ønsker å kutte ned pensjonen for mennesker i offentlig sektor, fordi høyere levealder gjør at utbetalingene koster for mye.

Fagforeningene mener endringene vil føre til at altfor mange mennesker ledes i fattigdom etter å ha gått av med pensjon.

Så mange som 750 000 mennesker kan bli tatt ut i streik. Det vil blant annet innebære stenging av skoler, rettssaler og jobbsentre.

Ifølge BBC vil det ikke være noe problem å reise fra landet, fordi vektere ansatt på flyplassen ikke er blant dem som blir tatt ut. Foreløpig er det ikke meldt om store problemer for reisende til landet.

Likevel advares det om at det vil komme køer og forsinkelser i løpet av dagen da immigrasjonsarbeidere og tollansatte streiker.

Passasjerer utenfor EU vil oppleve de verste forsinkelsene, opplyser The Guardian.

Ifølge tall fra grenseovergangene må de allerede vente to timer i passkontrollen. Regjeringen skal ha et mål om å kutte ventetiden til 45 minutter. For passasjerer fra land i EU skal det ta 25 minutter.

- Kan ta med barna på jobb
Ifølge mediene vil minst 7800 skoler og barnehager påvirkes. Det samme gjelder for 350 høyskoler og 75 universiteter, som stopper undervisning som følge av storstreiken.

Ansatte som driver fangetransport taes ut og dermed kan rettssaker utsettes og avlyses. I tillegg blir skattekontorer over hele landet stengt.

Parlamentet vil selv merke streiken vet at de sikkerhetsansatte ikke dukker opp.

Den komplette stansen varer i 24 timer og vil også ha andre ringvirkninger. Ifølge Sky News vil titusenvis av foreldre måtte ta seg fri for å ta seg av egne barn.

Regjeringen åpner for å la foreldre ta med barna sine på jobb hvis skolen de går på stenges.

- Jeg oppfordrer mennesker i offentlig sektor til å gå på jobb, sier ministeren Francis Maude til Daily Mail.

- Store krefter bak dette
Samtidig arrangeres demonstrasjoner over hele landet.

Regjeringen og opposisjonen har fordømt streiken, selv om Labour-leder Ed Milibrand anklager myndighetene for å ha feilhåndtert forhandlinger med fagforeningene.

Statsminister David Cameron svarte med å anklage Milibrand for å la seg styre av fagforeningene, da han ikke stilte noen spørsmål ved den omfattende streiken.

Christine Blower fra National Union of Teachers sier situasjonen kan vare hvis forhandlingene svikter.

- Dette er en koordninert kampanje som vi er i første fase av. Det er store krefter bak dette, sier hun.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken