*Nettavisen* Nyheter.

Påstand om 21 års fengsel i Tranby-saken

Kvinnen ble i Drammen tingrett i mars frikjent for drapet, men i Borgarting lagmannsrett tirsdag ble 54-åringen kjent skyldig i overlagt drap. Hun har hele tiden nektet straffskyld. Foto: Fredrik Varfjell (Scanpix)

Aktor la fredag ned påstand om 21 års fengsel for kvinnen som er kjent skyldig i å ha drept mannen sin, Per Gunnar Asheim, på Tranby i Lier i 2013.

27.11.15 10:18

Frontline-direktøren Per Gunnar Asheim (57) ble funnet død i en utbrent bil på en parkeringsplass i Lier i Buskerud påsken 2013.

Aktoratet mener at Asheim ble dopet ned av en miks med beroligende medisiner og alkohol før han ble kjørt til rasteplassen der han ble funnet.

Kvinnen ble i Drammen tingrett frikjent for drapet, men i Borgarting lagmannsrett tirsdag ble 54-åringen kjent skyldig i overlagt drap. Hun har hele tiden nektet straffskyld.

- Straffeskjerpende

Aktor Trude Elisabeth Sparre startet fredag sin straffeutmålingsprosedyre i Tranby-saken med å trekke fram det hun mener er en rekke straffeskjerpende momenter.

Fakta

Tranby-saken

Etter sju uker i Borgarting lagmannsrett i Oslo, der juryen tirsdag kjente den 54 år gamle enken etter Per Gunnar Asheim (57) skyldig i overlagt drap, gikk aktor først ut med forhold rundt drapet som hun mener viser at det var planlagt fire dager i forkant.

- Utfordrer vante forestillinger

Sparre brukte mye av sin prosedyre på å beskrive den indirekte innvirkningen drapet hadde på barna. Hun understreket at i denne saken er kvinnen mishandleren og avdøde offeret, og at det utfordrer våre vante forestillinger.

– Alle levde i et regime der alt var avhengig av tiltaltes innfall og luner. Den psykiske mishandlingen synes å ha eskalert fra 2010, sa Sparre. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.