RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Påstand om seks års forvaring i voldtektssak

Bergen (NTB): Aktor la fredag ned påstand om seks års forvaring for den 34 år gamle mannen som har tilstått voldtekt av to kvinner i Bergen.

Aktor Eirik Stolt-Nielsen pekte i sin prosedyre på at bevisene i saken er så sterke at 34-åringen ville blitt dømt selv om han ikke hadde forklart seg eller sagt noe i det hele tatt, melder bt.no.

- Saken er usedvanlig godt underbygget når det gjelder skyld. Spørsmålet er hvilken vekt tiltaltes erkjennelse av forholdene skal gis. Da han innrømmet skyld, var det på et punkt da han ikke hadde noe valg. Hans agenda er å unngå forvaring og å få redusert straffen mest mulig, sa Stolt-Nielsen.

Aktor trakk fram mange momenter han mener viser at den tiltalte er farlig og at samfunnet må beskyttes mot ham ut over det som vanlig fengsel kan sikre.

- Tiltalte har et seksuelt mønster til fare for andre. I gitte situasjoner er han meget farlig, det har vi sett. Samfunnet bør være trygge på hans prognoser og utfallet av behandlingen han skal gjennom. Settes han i vanlig fengsel og får en behandling som ikke virker, da slipper vi løs en farlig mann. Med forvaring har vi muligheten til å holde på ham lenger. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere