Påstand om seks og et halvt års fengsel for Lura-drapet

Sandnes (NTB): Aktor ber om at den hovedtiltalte 37-åringen dømmes til fengsel i seks og et halvt år for drapet på Adil Babar på Lura i Sandnes i fjor.

Tiltalen lyder på uaktsomt drap. Men statsadvokat Arvid Malde mener dette ligger tett opptil å være et forsettlig drap, og påstanden er på øverste straffenivå for uaktsomt drap, skriver Aftenbladet.

Det var 24. juli i fjor at 27-årige Adil Babar ble skutt og drept med et revolverskudd i kjellerleiligheten sin i Sandnes. I retten har den hovedtiltalte forklart at planen var å slå Babar i nakken med våpenet, men at skuddet gikk av ved et uhell.

- Jeg mener straffen bør ligge på et vesentlig lavere nivå, sier 37-åringens forsvarer, advokat Sol Elden, til Aftenbladet. Hun mener fire års fengsel er en riktig straff.

Bakgrunnen for saken skal ha vært at Babar tidligere samme sommer angivelig forsøkte å voldta den hovedtiltaltes 20-årige kjæreste. Kvinnen er også tiltalt i saken - for forsøk på legemsbeskadigelse og forsøk på frihetsberøvelse. Hun har innrømmet forholdene, og aktor mener hun bør dømmes til fengsel i åtte måneder, hvorav fire betinget. Forsvareren mener hun bør slippe ubetinget fengsel.

To menn på 28 og 40 år var også til stede i leiligheten på Lura, men begge nektet i retten straffskyld for forsøk på legemsbeskadigelse og forsøk på frihetsberøvelse. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.