RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Påstand om ubetinget fengsel i hyttesak

Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Økokrim har lagt ned påstand om 45 dagers ubetinget fengsel for en hytteeier og en byggmester i en sak om ulovlig bygging i strandsonen.

I tillegg ble det lagt ned påstand om bøter og inndragning av til sammen 1,14 millioner kroner fra tre selskaper i saken, skriver Agderposten.

Saken gjelder omfattende bygging i strandsonen ved en hytte i Grimstad. Det er blant annet anlagt en tennisbane og bygget en underjordisk gang fra hytta til et anneks.

Førstestatsadvokat Hans Tore Høviskeland i Økokrim er aktor i saken og mener det må reageres strengt mot byggearbeidene, som Økokrim mener er ulovlige.

– Vi frykter å ikke klare å avskrekke folk dersom det ikke reageres strengt. Det er stor fortjeneste i disse strandsonesakene, og det er lett å få milliongevinst, sier Høviskeland. Han peker på at miljølovgivningen er skjerpet inn de siste årene med en strafferamme på inntil to års fengsel.

Hytteeieren erklærte seg ikke skyldig i ulovlig bygging i strandsonen da rettssaken startet, skrev Dagens Næringsliv tidligere i uken. Heller ikke byggmesteren erkjenner straffskyld.

Høviskeland mener de involverte selskapene kunne satt foten ned:

– De fulgte med på ferden og gjorde ingen protester. Det kan ikke aksepteres.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere