RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Påstår ti års forvaring for lege

Foto: Poppe, Cornelius (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Aktor vil ha en Hamar-lege dømt til ti års forvaring.

Den tiltalte i den såkalte helikopterlegesaken bør dommes til ti års forvaring med en minstetid på sju år. Slik lød påstanden fra aktor, førstestatsadvokat Arne Ingvald Dymbe, i Hedmarken tingrett fredag, etter fire uker i retten, melder ostlendingen.no.

Hamar-legen er tiltalt for en rekke overgrep og seksuelle trusler mot unge jenter og utpressing av menn. Tiltalen omfatter truslerl mot 21 jenter, hvorav 18 var mindreårige og pengeutpressing av 14 voksne menn og forsøk på utpressing av sju menn.

Aktor mener det er nærliggende fare for gjentakelse.

- Jeg tror at tiltalte trodde han var usårbar, at han ikke kunne bli tatt fordi han hadde et vanntett system, sa aktor i sin prosedyre ifølge h-a.no.

Forsvarer og bistandsadvokat skal holde avsluttende prosedyrer i løpet av dagen.

De sakkyndige i saken har konkludert med at legen er pedofil med sadomasochistisk legning og i tillegg en dyssosial personlighetsforstyrrelse.

Ifølge h-a.no la aktor særlig vekt på befølingen av jente under narkose på sykehuset i Elverum. Overgrepet ble filmet av legen selv.

Legen ble pågrepet i oktober i fjor mens han var på jobb ved Norsk Luftambulanses base på Dombås.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere