Påstått Al-Qaida-leder pågrepet i Irak

Bagdad (NTB-AFP): 35 personer ble drept i voldelige aksjoner rundt om i Irak fredag. Samtidig sier irakiske sikkerhetsstyrker at de har pågrepet en toppleder i Al-Qaida.

Minst 25 personer ble drept da en selvmordsbomber angrep en kafé i hovedstaden Bagdad fredag, ifølge politiet. Over 50 ble såret av bomben.

I tillegg ble til sammen ti drept i angrep i byene Bagdad og Mosul, i angrep som var rettet både mot sjiamuslimer og mot sunnimuslimer.

Samme dag sier en talsmann for landets sikkerhetsstyrker at de har pågrepet sju militante sunnimuslimer med forbindelser til Al-Qaida. En av dem var den påståtte finansministeren i Al-Qaida-gruppen Den islamske staten i Irak og Levanten (ISIL), som ifølge rapportene hadde prøvd å komme seg inn i Irak fra Syria med falske dokumenter.

I et forsøk på å få bukt med den økende volden i landet har irakiske myndigheter har satt i gang flere operasjoner mot opprørere. Diplomater og analytikere sier likevel myndighetene mislykkes i å ta tak i de bakenforliggende årsakene til volden, som i år har nådd det høyeste nivået siden 2008. Over 3.500 mennesker er drept siden starten av året, ifølge nyhetsbyrået AFPs oversikt. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.