Gå til sidens hovedinnhold

Pastoren vender det døve øret til

Forsvarssjefen ringte og ba Terry Jones dempe seg i sin islamkritikk, men fikk en kald skulder.

Washington (NTB-DPA): Den omstridte Florida-pastoren Terry Jones, som i fjor utløste rasende protester verden over ved å brenne Koranen, vil ikke etterkomme bønnen fra USAs forsvarssjef om å dempe sin islamkritikk.

Forsvarssjef Martin Dempsey ringte onsdag pastoren og ba ham om å trekke støtten til den islamkritiske filmen «Innocence of Muslims».

Filmen sidestiller islam med kreft og rasende demonstranter stormet tirsdag det amerikanske konsulatet i Benghazi i Libya og drepte USAs ambassadør i tre andre.

Også i Kairo forsøkte demonstranter å storme den amerikanske ambassaden, angivelig etter å ha sett et utdrag av filmen på YouTube.

Pastor Terry Jones har gått ut med helhjertet støtte til den kontroversielle filmen, som ifølge ham viser islams destruktive ideologi.

Dette var også budskapet da Jones i 2011 satte fyr på Koranen. Det førte til hissige demonstrasjoner flere steder, blant annet i Mazar-i-Sharif i Afghanistan der sju FN-ansatte, blant dem norske Siri Skare, ble drept av en rasende folkemengde. (©NTB)

Tror konsulatangrepet var nøye planlagt

Washington (NTB-AFP): USA tror ikke at angrepet mot landets konsulat i Benghazi i Libya, der fire amerikanere ble drept, var noen spontan handling.

Ifølge amerikanske tjenestemenn arbeider man nå ut fra teorien om at stormingen av konsulatet var en nøye planlagt handling, utført av militante islamister.

- Dette er arbeidshypotesen, sier en tjenestemann som ønsker å være anonym.

Angrepet startet som en demonstrasjon i protest mot en amerikansk film om profeten Muhammed, som sidestiller islam med kreft.

Angriperne skjøt rakettdrevne granater mot konsulatet og tvang sikkerhetsvaktene og regjeringsstyrker til retrett.

- Det var et avansert angrep. Det virker som om de benyttet denne protesten som en mulighet, sier kilden. (©NTB)

VIDEO: Se nyhetsinnslag på NBC der korrespondent Kerry Sanders forklarer koblingen mellom Florida-pastor Terry Jones og den kontroversielle filmen «Innocence of Muslims».

HTML EMBED

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy

Kommentarer til denne saken