– Jeg ser disse aksjonsgruppene mot vaksinen er mer på hugget. Jeg synes de påtar seg et stort ansvar, sier helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Les også: Vaksineskeptikere vil anmelde FHI

– Trygg vaksine
I en stor annonse i Dagbladet tirsdag advarer kampanjen vaksineaksjon.no mot pandemivaksinen, som de mener er farlig og for lite utprøvd. Kampanjen har satt i gang en underskriftskampanje og skal ha fakkeltog i protest flere steder i landet torsdag.

– Er det trygt å vaksinere seg?

– Jeg forholder meg til fagmyndighetene, og de er klare på at det er en trygg vaksine. Det er vaksinert svært mange i Norge nå, og det er etter det vi vet ikke meldt inn noen uventede bivirkninger, sier Strøm-Erichsen.

– Hensyn til andre
Også Geir Stene-Larsen, direktør i Folkehelseinstituttet, og lederen i helse- og omsorgskomiteen på Stortinget, Bent Høie (H), er kritiske til aksjonen mot vaksinen.

21 personer er hittil bekreftet døde av svineinfluensa i Norge.

– Vi har flere dødsfall som følge av svineinfluensa, og dette kan dreie seg om mennesker som skulle hatt mange flere leveår. Helsemyndighetene ber ikke en hel befolkning om å vaksinere seg om det ikke er alvorlig, sier Strøm-Erichsen, som altså oppfordrer folk til å vaksinere seg.

– Viruset vil være med oss en tid fremover, og folk bør vaksinere seg, også av hensyn til andre, sier helse- og omsorgsministeren. (ANB)