RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Paul Joakim lurte alle - bortsett fra Nettavisen

LURING: Avtroppende Unge Høyre-leder Paul Joakim Sandøy spilte godt med - så godt at meldingen ble til en nyhet, som ble gjengitt av NTB og NRK Dagsnytt gjennom natten og i flere andre medier.
LURING: Avtroppende Unge Høyre-leder Paul Joakim Sandøy spilte godt med - så godt at meldingen ble til en nyhet, som ble gjengitt av NTB og NRK Dagsnytt gjennom natten og i flere andre medier. Foto: Magnus Blaker (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Unge Høyres aprilspøk fikk NTB og NRK til å gå i fella.

Forslaget om kutt i støtten til folkehøyskolene var så upopulært at Oslo Unge Høyre varslet brudd med Unge Høyres landsforbund. Men bruddet var en velregissert aprilspøk.

– Ja, beklager. Det var nok en spøk. Vi trodde ikke noen skulle gå på den, men det var synd det skjedde, sier fylkesleder Jenny Clemet von Tetzschner i Oslo Unge Høyre til NTB. Hun hadde ikke noe godt svar på hvorfor ungdomspartiet la ut en spøk de ikke ønsket at noen skulle bli lurt av.

NTB gikk rett på limpinnen da både Oslo Unge Høyre og Unge Høyres landsforbund (UHL) opplyste i en felles pressemelding tidlig natt til 1. april at de etter en lengre prosess hadde blitt enige om å skille lag og at delingen formelt vil tre i kraft etter Unge Høyres landsmøte i juni.

– Dette er til det beste for medlemmene i Oslo Unge Høyre. Vi ønsker å være uavhengig av UHL både politisk og organisatorisk. Det er ikke naturlig for oss å være med i en organisasjon der vi risikerer å bli dratt ned av andre fylkers useriøse forslag, uttalte von Tetzschner og viste til Vestlandets forslag om å kutte støtten til folkehøyskolene.

Også avtroppende Unge Høyre-leder Paul Joakim Sandøy spilte med. Så godt at meldingen ble til en nyhet, som også ble gjengitt både på Dagsnytt gjennom natten og i flere medier, skriver NTB.

Nettavisen hadde en mistanke om at utspillet var en spøk og føyde til følgende setning sist i artikkelen - Vår nye hovedstad blir dermed Bergen

«Nettavisen minner om at det er 1. april og det er derfor uvisst om Unge Høyres oppsiktsvekkende utspill er en aprilsnarr.»


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere