Juryen i saken mot Donald Trumps tidligere valgkampsjef Paul Manafort har kjent ham skyldig på åtte punkter av tiltalen, men ble ikke enige om de resterende ti.

Juryen har sittet med de 18 tiltalepunktene i fire dager, men klarte bare å bli enige om en kjennelse for åtte av dem. Dommeren i saken varsler at han vil erklære behandlingen av de resterende ti punktene for ugyldig, og saken må dermed behandles videre i rettssystemet for å belyse skyldspørsmålet ytterligere.

Manafort er dømt for fem tilfeller av skattesvindel, to tilfeller av banksvindel og for ikke å ha oppgitt en utenlandsk bankkonto, skriver New York Times.

Allerede tidligere tirsdag varslet juryen de hadde problemer med å komme til enighet om alle punktene, og spurte dommeren om hvordan de i så fall skulle fylle ut jurydokumentene.

Manafort (69) var tiltalt for å ha skjult flere titall millioner kroner som han skal ha mottatt for politiske konsulenttjenester i Ukraina.

69-åringen møter i retten som følge av Russlands-etterforskningen til Mueller, en gransking som Trump stadig omtaler som en heksejakt.

At Manafort etter alle solemerker blir dømt i saken viser at spesialetterforsker Robert Mueller, som leder granskingen av det såkalte Russlandsporet, har klart å overbevise juryen. Dette tross flere måneder med bombardement fra president Donald Trump og hans støttespillere om at saken ikke har hold i virkeligheten.

Trump: Manafort-dommen er en skam

President Donald Trump sier det er trist at hans tidligere valgkampleder Paul Manafort ble dømt og at det ikke har noe med Russland-etterforskningen å gjøre.

USAs president snakket til pressen da han ankom West Virginia tirsdag. Da var det kjent at hans tidligere valgkampleder Paul Manafort, som en del av etterforskningen av russisk innblanding i valgkampen i 2016, er dømt for fem tilfeller av skattesvindel, to tilfeller av banksvindel og for ikke å ha oppgitt en utenlandsk bankkonto.

– Paul Manafort er en bra mann. Han jobbet med Ronald Reagan og visepresident Bob Dole. Han var med mange forskjellige folk opp gjennom årene. Jeg føler meg veldig lei meg for det, var Trumps kommentar til hva han syns om dommen. Han la også til at dommen ikke har noe med ham selv å gjøre.

Trump har tidligere sagt at han mener Manafort er blitt behandlet verre enn den legendariske gangsteren Al Capone, og tirsdag framholdt han at kjennelsen mot Manafort er en del av «heksejakten» etter 2016-valget.

– Dette er en heksejakt og en skam. Det er en veldig trist ting som har skjedd, dette har ikke noe å gjøre med Russland-sammensvergelsen, sa Trump.

(©NTB/Nettavisen)