Paul padler videre

På tur og utenfor allfarvei føler Paul seg i god form. Her hjemme brekker han lårhalsen og plages med astma. Se de fantastiske bildene her.

09.11.06 15:54

(SIDE2): Paul Olai-Olssen er fotografen, forfatteren og padleren som bruker rundt 50 prosent av sin tid på reise. Mye av den tiden han er hjemme bruker han i klipperommet til TV 2.

6. desember er det igjen klart for åtte nye episoder av Pauls Planet. Denne gangen er det en omfattende padletur i Latin- og Sør-Amerika som skal dokumenteres.

Se en smakebit på web-tv her.

Det er snart to år siden Paul var på denne turen, men nå får endelig seerne ta del i mange av de spektakulære situasjonene padleren rotet seg oppi.

Paul besøker gjerne de kjente stedene, men snuser gjerne litt mer rundt i området enn «vanlige» turister.

- Det er mye lek og litt alvor, medgir Paul.

Slått og ranet

Veldig alvorlig ble det da Paul ble banket opp og ranet i Buenos Aires.

- Jeg fartet rundt på rulleskøyter og var på feil sted til feil tid. Det var min feil at jeg havnet opp sammen med noen lokale banditter.

Paul ga seg ikke uten kamp og sloss for kameraet sitt. Det endte i et ødelagt objektiv og en god historie.

- Historien i seg selv gjør at møtet med overfallsmenn og et korrupt politi var verdt det. Målet er å skape en realistisk reiseskildring. I løpet av serien vil folk forstå at ting ikke går helt som jeg hadde planlagt.

Brakk lårhalsen

Den største utfordringen har Paul allikevel fått hjemme i Oslo i februar i år. På vei hjem fra byen brakk han lårhalsen.

- En skikkelig bestemorskade, beklager han seg. To stålplater, seks skruer, en 10 centimeter lang bolt og noen vaiere satt padleren tilbake en liten stund, men han er allerede godt i gang med en ny reiserunde. Når han ikke er i Oslo for å snakke om serien «Paul Planet», padler han rundt i Adriaterhavet.

- Eneste problemet nå, er at jeg må vise arret i sikkerhetskontrollen. I tillegg føler jeg meg mye friskere på tur. Her hjemme er jeg plaget av astma, men på reise er jeg helt fin, forklarer Paul.

Folk og transport

På sin ferd over store landområder treffer Paul de underligste mennesker. Det er disse han først og fremst vil vise frem gjennom sine reiseskildringer.

- I serien ønsker jeg å fortelle om noen andre enn meg selv. Jeg er jo med hele veien, så jeg blir jo alltid en del av serien.

Sjekk ut Pauls mange reiser på nett.

Kajakken er også en viktig del av Pauls oppdagelser, men selv den kan bli byttet ut med både hest, jeep, buss og båt.

- Jeg behøver ikke å padle, men jeg har hele tiden lyst å reise på en logisk måte. Ofte tar jeg utgangspunkt i noe kjent, som Machu Picchu. Men hva ligger bak fjellet jeg gikk opp? Der finner jeg ingen backpackere.

Nyttig tips

- Bruk litt mer tid, er tipset fra den reisevante padleren.

- Selv tar jeg også noen sjanser gjennom ukjent terreng. Ikke den største risikoen, for jeg tenker i slike tilfeller på hva er det verste som kan skje. Kanskje jeg blir kald eller sulten? På mine reiser ser jeg folk nesten hver dag. Det handler om å ha litt is i magen, for da blir gjerne opplevelsene mye større.

Det «vanlige» turister synes er plagsomt, liker Paul Olai-Olssen ganske godt å prøve seg på.

- Det er veldig tilfredsstillende å oppdage at man lykkes hver gang, sier mannen fra Planeten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.