Paulo Coelho tilbyr 730.000 for Nord-Korea-film

- Jeg tilbyr Sony Pictures 100.000 for rettighetene til «The Interview», jeg vil publisere den gratis på bloggen min. Vennligst ta kontakt.

- Jeg tilbyr Sony Pictures 100.000 for rettighetene til «The Interview», jeg vil publisere den gratis på bloggen min. Vennligst ta kontakt. Foto: Katja Lenz (AFP / NTB Scanpix)

Forfatteren tilbyr 100.000 dollar for rettighetene til Nord-Korea-parodien «The Interview» etter at filmen ble tatt av plakaten som følge av trusler.

19.12.14 04:53

Den brasilianske forfatteren er blant en rekke ytringsfrihetsaktivister som protesterer på Sonys beslutning denne uken om å avlyse alle visninger av actionkomedien.

Sonys avgjørelse kom som følge av at en rekke store kinobedrifter dropper å vise filmen etter terrortrusler fra hackere. Truslene kommer fra den samme gruppen hackere som har tatt på seg ansvaret for det grove datainnbruddet hos Sony Pictures i november.

- Jeg tilbyr Sony Pictures 100.000 for rettighetene til «The Interview», jeg vil publisere den gratis på bloggen min. Vennligst ta kontakt, skrev Coelho på sin Twitter-konto torsdag.

Senere tilføyde forfatteren av Alkymisten:

- Tilbudet til Sony Pictures står fram til fredag klokka 12. Dere får igjen 0,01 prosent av budsjettet, og jeg kan si NEI til terrortrusler.

Filmen «The Interview» ble vist i Los Angeles tidligere i desember, før kinoene og filmstudioet Sony besluttet å avlyse den nordamerikanske premieren første juledag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag