Gå til sidens hovedinnhold

Paus har skrevet sang om Nathan

Ole Paus ønsker Nathan velkommen hjem i en sang på sitt kommende trippelalbum.

(BA): - Det er fantastisk at Paus skriver en sang til Nathan, sier Aina Heldal Bøe i støttegruppen for Nathan til BA.

Den folkekjære artisten Ole Paus avslutter platekarrieren neste uke med tre album, «Oppgjøret», «Omfavnelsen» og «Avslutningen». På «Oppgjøret» synger han en vise der han markerer sin støtte til bergenseren Nathan Eshete (7). Tidligere har han også tatt opp de lengeværende asylbarnas sak på NRKs «Lindmo».

Asylbarnet Nathan og foreldrene hans i Arna var truet med utsendelse, men fikk lov til å bli i Norge etter rettssak mot staten og Utlendingsnemnda. Nathan har også fått BAs pris Årets bergenser.

- Traff meg
Ole Paus konkluderer med at Nathan nå er «en gutt i sitt eget land». Nathans foreldre visste ikke at Paus hadde skrevet en sang om ham, men synes det er fint. Aina Heldal Bøe blir rørt av Paus sine ord.

- Det traff meg veldig. Paus får deg til å tenke på alle asylbarn i samme situasjon, som ikke får gå og legge seg og være trygg, påpeker hun.

- 4. juni skal det være en støttekonsert i Jakobskirken i Oslo for alle de lengeværende asylbarna. Jan Erik Vold leser sine dikt til Nathan, Mari Boine, Jørn Hoel, Steinar Albrigtsen og Halvdan Sivertsen blant flere deltar. Sivertsen har også dedisert «Sommerfuggel i vinterland» til asylbarna. At de sier fra er veldig viktig, synes Heldal Bøe.

Selv engasjerte hun seg i Nathans sak etter at sønnen hennes ble venn med ham i barnehagen.

(Artikkelen fortsetter)

- Råd til
- Hvis politikerne tror dette er en sak som blir glemt, tar de feil. Jeg er på ingen måte ferdig med mitt engasjement for asylbarna, erklærer Aina Heldal Bøe.

BA har ikke lykkes med å få en kommentar fra Ole Paus. Men på «Lindmo» tok han opp det som har skjedd med landet etter 22. juli.

– Det er bare så synd at det som skjer i kjølvannet av alle de vakre ordene, er at man forsøker å få 450 papirløse barn ut av landet. Da blir jeg dypt ulykkelig, og jeg føler meg lurt, sa artisten.

– 450 barn, det er er ikke mer enn en alminnelig stor barnehage i Oslo. De har vi råd til og plass til, mente Ole Paus.

Denne saken er levert av Bergensavisen

Kommentarer til denne saken