Gå til sidens hovedinnhold

Pave Frans ber for bortførte nonner

Damaskus (NTB-AFP-DPA): Mens pave Frans ber for de bortførte nonnene i Syria, skriver en statlig avis at opprørerne bruker nonnene som «menneskelige skjold».

- Terroristene ønsker å bruke dem som menneskelige skjold, skriver avisa Al-Watan. I samme artikkel går det fram at regjeringsstyrker er i ferd med å ta tilbake kontrollen over den kristne byen Maaloula, to dager etter at opprørere gikk inn i byen og tok med seg flere nonner fra et kloster og tvang dem med til en naboby.

Vatikanet meldte onsdag at det er fem nonner som er bortført, ikke tolv slik det ble opplyst tidligere. Ifølge Vatikanets radio er det meget sannsynlig at de fem kvinnene er kidnappet av opprørere med bånd til al-Qaida.

En biskop i Aleppo sier til kanalen at de kristne i Syria føler seg truet.

- Det som skjedde, har rørt ved et meget hellig, kristent sted, og fram til nå har ingen gjort noe slikt mot Maaloula, som er hellig ikke bare for kristne, men for alle, sier Antoine Audo, leder for den syriske fløyen av Caritas, en katolsk hjelpeorganisasjon.

Maaloula hadde 5.000 innbyggere før den ble dratt inn i krigen mellom regjeringen og opprørerne. Også i september greide opprørere å innta byen for en kort periode. Befolkningen snakker fortsatt arameisk, språket som ble snakket på Jesu tid. (©NTB)

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen