Pave Frans ønsker en mer åpen kirke

Roma (NTB-Reuters): Pave Frans sier den katolske kirken ikke bør la forbudene mot prevensjon, abort og homoekteskap dominere kirkens lære. Han tar til orde for en mer åpen og forstående holdning.

19.09.13 22:41

I intervjuet med avisen Civilta Cattolica, som blir holdt for å referere Vatikanets offisielle syn, er paven meget direkte. Han åpner ikke for snarlige endringer i den katolske kirkens morallære, men ser ut til å ønske å endre kirkens tone.

Ifølge pave Frans har kirken «låst seg fast i små ting, i smålige regler». Intervjuet skapte bølger i den katolske verden da det ble kjent torsdag.

- Vi kan ikke bare være standhaftige i saker knyttet til abort, homoekteskap og prevensjon. Det er ikke mulig. Jeg har ikke snakket mye om disse sakene, og har blitt refset for det, sier paven.

Det omfattende intervjuet med paven er gjort av bladets redaktør, fader Antonio Spadaro, over tre dager i august. Det offentliggjøres torsdag i en rekke av Jesuittordenens tidsskrifter på forskjellige språk verden over. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.