Gå til sidens hovedinnhold

Pave Johannes Paul blir helgen

Roma (NTB-DPA-AFP): Avdøde pave Johannes Paul II vil bli gjort til helgen ettersom han kan knyttes til to mirakler, melder Vatikanet. Også pave Johannes XXIII får helgenstatus.

Pave Johannes Paul II døde i 2005 etter å ha vært pave i 27 år. Han ble saliggjort seks år senere som følge at han ble knyttet til et første mirakel - en nonne som ble helbredet fra Parkinsons sykdom.

Fredag meldte Vatikanet at han kan knyttes til enda et mirakel, noe som baner vei for at kan bli kanonisert, altså gjort til helgen.

Det andre miraklet skjedde ifølge en rekke kardinaler og biskoper den 1. mai 2011, samme dag som han ble saligkåret, ifølge italienske medier. Nå har også pave Frans godkjent hendelsen som et mirakel, ifølge Vatikanet.

Det som skjedde, var at en kvinne i Costa Rica ble helbredet for en alvorlig sykdom i hjernen da hun gikk i forbønn for pave Johannes Paul II denne dagen.

De geistlige i Vatikanet har antydet at kanoniseringen kan komme til å skje i desember, meldte nyhetsbyrået ANSA tirsdag. (©NTB)

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her