*Nettavisen* Nyheter.

Paven: - Abort er avskyelig bruk-og-kast av liv

Roma (NTB-Reuters-DPA): Abort er avskyelig, sier pave Frans. Framprovoserte avbrudd av svangerskapet er jevngodt med en bruk-og-kast-holdning til menneskeliv, mener den katolske kirkens overhode.

Paven, som av enkelte konservative katolikker er blitt kritisert for ikke å si klart nok fra om kirkens holdning til abort, var hard i sine uttalelser om saken mandag. Han viet en del av sin tale om verdens tilstand til abortspørsmålet.

- Det er grufullt å måtte tenke på at barn blir ofre for abort og derfor aldri får se dagens lys. Dessverre kaster menneskene ikke bare fra seg mat og andre materielle ting, men ofte også andre mennesker, sa paven.

Han viste samtidig til at mange barn blir misbrukt som soldater, og risikerer å bli drept eller voldtatt i krig. Paven tok også opp menneskehandel, som han betegnet som en moderne form for slaveri.

Men ifølge kommentatorer var det utfallene mot abort som vakte størst oppmerksomhet. Pave Frans har tidligere valgt å sette nåde foran fordømmelse av kvinner som velger å avbryte svangerskapet, noe som har vakt misnøye ikke minst på katolsk hold i USA. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.