RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Paven: - Harry Potter er farlig

Sist oppdatert:
Vatikanets avis mener Harry Potter leder yngre lesere bort fra kristendommen.

(SIDE2:) - Jeg er veldig opptatt av religion. Jeg både tviler og tror, har JK Rowling sagt.

Flere eksperter har sagt at Rowling i siste bok «Dødstalismanene» diskuterer religion og at Harry Potter er en form for messias-figur.

- Jeg ser parallellene, har Rowling sagt selv.

Pavens talerør
Men Vatikanet er tydeligvis ikke enig. Avisen L'Osservatore Romano, som oppfattes som pave Benedikts talerør, skriver i en artikkel at Harry Potter-bøkene er farlige, melder danske BT.

I 2003 omtalte den da kommende paven at han mente at bøkene inneholdt forførte barn i det skjulte og lurte dem vekk fra det kristne budskap.

Ratzinger skrev i et offentlig brev at han mente at Rowlings bøker gjorde det vanskelig for barn å vite hva som var ondskap og hva som var godt.

- De formidler et syn på verden og mennesket som er fylt med feiltakelser og farlige ideer og som blir enda farligere fordi de blandes med halve sannheter, heter det i avisens artikkel som er forfattet av Edoardo Rialti, en katolsk ekspert på engelsk litteratur. Hva disse halve sannhetene er sies det ingenting om.

Anklaget for okkultisme
Det er ikke første gangen representater for den kristne trosretning har ment at JK Rowlings bøker farer med djevelskap. Rowling magiske helt er helt ureligiøs, mener avisen i sin artikkel.

Nylig kåret USA Today «Harry Potter og dødstalismanene» til årets bok i 2007. Den siste boken i serien kom i juli i 2007.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere