RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Paven: - Potter er helt ok

Sist oppdatert:
Pave Benedikt og hans talsmann benekter at de har noe imot Harry Potter og hans trolldomsunivers.

Pave Benedikt skal ha sendt et brev til forfatteren Gabriele Kuby da han fremdeles var kardinal Ratzinger. I brevet står det at kardinalen er enig i at Harry Potter snikende forfører leserne til å tro på mørk magi, og at dette ikke er bra.

Forderver barnehjertene
Pave Benedict XVI skal ha følt at bøkene «fordervet hjertene til de unge og forhindret dem fra å utvikle en ordentlig følelse av det gode og onde». I tillegg følte han at innholdet skader barns forhold til Gud i en slik ung alder.

Kuby har skrevet boken «Harry Potter - God eller ond», der de to brevene er sitert.

Avviser uttalelser
Nå sier en talsmann for paven at brevene nok var skrevet av en assistent og at de var «generelle i vendingen».

- Jeg er fortsatt fullt overbevist om at bøkene om Harry Potter er velskrevne. De er skrevet over lesten til gamle klassiske myter der kampen mellom det gode og det onde står sentralt, sier kardinal Fleedwood til Vatikan-radioen.

Den sjette boken om Harry Potter - «Harry Potter and the Half Blood Prince» - går i salg fra midnatt i dag. En rekke bokhandler i Norge vil holde nattåpent. Samtidig har norske bokhandlere avholdt en priskamp på forhånd, og flere kjører prisgarantier på å være billigst.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere