*Nettavisen* Nyheter.

Paven anerkjenner Moder Teresas mirakel

MODER TERESA BLIR HELGEN: En nonne ved Missionaries of Charity pynter et bilde av Moder Teresa før en seremoni i Mother House i Kalkota 18. desember 2015. Foto: Dibyangshu Sarkar (Afp)

Nå kan den avdøde nonnen bli helgen.

Få mennesker har fått så mange utmerkelser som Moder Teresa. Gjennom siste halvdel av forrige århundre ble hun et symbol på medmennesklighet og omsorg for syke og fattige.

Moder Teresa døde i 1996, og ble saliggjort i 2003, Nå har Vatikanet kunngjort at hun vil bli helligkåret i september 2016.

For å bli helligkåret, kreves det at det kan knyttes to mirakler til personen. Paven har nå anerkjent det andre mirakelet knyttet til Moder Teresa.

Miraklene

Moder Teresas andre mirakel involverer en brasiliansk mann som i 2008 ble helbredet for hjernesvulst, skriver BBC. Det første mirakelet ble godkjent i 2002. Det involverte en indisk kvinne som ble kurert for kreft i underlivet.

Få mennesker i nyere tid har fått så mange æresbevisninger som Moder Teresa av Calcutta (nå Kalkota). Moder Teresa grunnla Missionaries of Charity, som arbeidet blant fattige i Kalkota og andre steder i verden.

Prisene

Hun fikk Kenneydyprisen i 1971, Pave Johannes XXIIIs fredspris i 1971, Nehruprisen i 1972, Templetonprisen i 1973, Den internasjonale Albert Schweitzer-prisen i 1975, Nobels fredspris i 1979, Bharat Ratna (Indias høyeste utmerkelse) i 1980, og ble æresborger i USA i 1996.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.