RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Alessandra Tarantino (Ap)

Paven ba for fred i Midtøsten

Sist oppdatert:
Paven ber kristne i Midtøsten bidra med sitt for å skape fred og forsoning.

Beirut (NTB-Reuters): Kristne i Midtøsten må gjøre det til sin oppgave å spre et fredsbudskap i regionen, mener pave Benedikt.

- I en verden hvor volden konstant etterlater seg grufulle spor av død og ødeleggelse, er det pressende nødvendig å tjene rettferdighetens og fredens sak, sa pave Benedikt da han holdt gudstjeneste i Beirut søndag.

Hele 350.000 mennesker hadde samlet seg for å lytte til paven, som holdt sin preken under åpen himmel ved vannkanten i den libanesiske hovedstaden.

- Jeg ber spesielt til Herren om at han vil gi denne regionen i Midtøsten tjenere for fred og forsoning, slik at alle folk kan leve i fred og med verdighet, sa paven.

I forbindelse med besøket i Libanon har pave Benedikt også bedt innstendig om en stans i innførselen av våpen til de stridende partene i Syria.

Ifølge syriske aktivister er mer enn 27.000 mennesker drept i borgerkrigen i Syria. Tallet er ikke bekreftet av uavhengige kilder. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere