RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Paven ba om fred i Syria

Roma (NTB-AFP-Reuters): En tilsynelatende sliten pave Benedikt ba for både Syria, Mali og Nigeria da han første påskedag talte til 100.000 trosfeller på Petersplassen i Roma.

Den 84 år gamle paven la all sin tyngde bak fredsplanen som verdenssamfunnet forsøker å få på plass i Syria, og insisterte på at den må gjennomføres med det samme.

Paven holder hver påskemorgen en tale til «Urbi et Orbi» (til byen og verden) fra balkongen på Peterskirken, men i år var den kortere enn den pleier.

Han brukte anledningen til å be om fredelig sameksistens mellom ulike etniske og religiøse grupper i Midtøsten, ikke minst i Syria.

- Må den oppstandne Kristus gi håp til Midtøsten og gjøre alle de etniske, kulturelle og religiøse gruppene i regionen i stand til å arbeide sammen for å fremme felles goder og respekt for menneskerettighetene, sa paven, før han ba spesielt om respekt, dialog og forsoning mellom partene i Syria.

Paven fordømte samtidig terroren mot den kristne delen av befolkningen i Nigeria, der minst 20 mennesker samme morgen ble drept i et bombeangrep utenfor en kirke nord i landet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere