RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Paven besøker Malta

Valletta (NTB-AFP-DPA): Pave Benedikt XVI fikk en entusiastisk mottakelse i det svært konservative Malta da han lørdag innledet sin første utenlandsreise siden sexskandalen rammet den katolske kirken.

Paven nevnte ikke sexskandalen i sine første taler etter ankomsten, men på flyet til Malta sa henviste han til skandalen da han sa at kirken var blitt hjemsøkt av synd.

Tusener av jublende mennesker hadde stilt seg opp langs gatene da Benedikt gjorde sitt inntog i Maltas hovedstad Valletta.

To maltesiske menn som sier de ble mishandlet av katolske prester på et barnehjem, har krevd å få audiens hos paven mens han er i landet.

Men pavens talsmann, Federico Lombardi, sa til pressen at slike private møter ikke blir kunngjort på forhånd om de finner sted, og heller ikke er offentlige.

I sine taler hyllet paven Malta for forbudet mot skilsmisse som fortsatt eksisterer på øya. Han snakket også om den ulovlige innvandringen i Europa som er et hett tema i Malta der båtlaster med flyktninger stadig kommer fra Afrika. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere