*Nettavisen* Nyheter.

Paven fordømmer opprørske prester

Vatikanstaten (NTB-AFP): Pave Benedikt XVI kom skjærtorsdag med en sjelden fordømmelse av ulydige prester. De som vil ha kvinnelige prester og kritiserer sølibatet er egoistiske, mener han.

- Nylig publiserte en gruppe prester i et europeisk land en oppfordring om ulydighet, hvor de helt konkret ga eksempler på hvordan man kan være ulydig, sa paven til 1.600 kardinaler, prester og biskoper under prekenen skjærtorsdag.

Han refererte til en gruppe østerrikske prester som har tatt til orde for å tillate kvinnelige prester i den katolske kirken, noe Benedikt er sterkt imot.

- Som Johannes Paul II ugjenkallelig sa, fikk den katolske kirken ikke tillatelse fra Gud til å ordinere kvinnelige prester, sa han.

Benedikt sa videre at de opprørske prestene er egoistiske som lanserer splittende ideer i en tid hvor kirken ofte befinner seg i en «dramatisk situasjon».

De østerrikske prestene lanserte i 2006 et krav om reform i den katolske kirken, og argumenterer blant annet for en slutt på sølibatet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.