RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Paven gikk mot å avsette overgrepsdømt prest

Sist oppdatert:
Roma/Oslo (NTB-Åsmund Gram Dokka): Et brev knytter Pave Benedikt personlig til overgrepsskandalen i den katolske kirken. I det 25 år gamle brevet går paven mot å avsette en prest dømt for utukt.

Brevet stammer fra 1985 og er signert kardinal Joseph Ratzinger - pavens stilling og navn før han i 2005 ble Benedikt XVI.

Brevet omhandler den amerikanske presten Stephen Kiesle og har kommet nyhetsbyrået AP i hende, melder BBC. Kiesle ble allerede i 1978 dømt til tre års betinget fengsel for utuktig omgang med to unge gutter i San Francisco.

I 1981 anbefalte biskopen i Oakland, John Cummins, at Kiesle skulle fratas kappe og krage, men dette motsatte kardinal Ratzinger seg.

- Det beste for den universelle kirken må tas i betraktning når det gjelder avsettelse, skriver Ratzinger i brevet.

I brevet, som er skrevet på latin, er den daværende kardinalen ifølge AP svært klar på at en avsettelse av Kiesle må avveies grundig. Ratzinger skal også ha oppfordret til å gi Kiesle så mye «faderlig omsorg som mulig». (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere