*Nettavisen* Nyheter.

Paven: Utdann unge til å skape fred

Roma (NTB-Reuters): Nye generasjoner må lære om rettferdighet og fred for å kunne unngå å gjenta fortidens voldelige tragedier, sa paven under den tradisjonelle nyttårsmessen i Peterskirken i Roma.

01.01.12 15:00

Peterskirken, verdens største kirkebygg, var fylt til siste benkerad, og også utenfor på Petersplassen hadde flere tusen mennesker møtt opp for å høre pavens budskap.

Første nyttårsdag er den katolske kirkes årlige «verdensdag for fred». Pave Benedikt XVI understreket at menneskeheten nå står overfor avgjørende utfordringer.

- Å utdanne unge mennesker i rettferdighet og fred er dette års tema, og det er en oppgave for alle generasjoner etter de to verdenskrigene i det 20. århundre og alle konflikter etter den tid, sa paven.

- Å gi ungdommen kunnskap om sannhet og om grunnleggende verdier og dyder er å se inn i framtiden med håp i blikket, sa den 84 år gamle paven videre.

Også under denne messen, slik man kunne se under midnattsmessen julaften og messene første juledag og, ble pave Benedikt ført opp midtgangen i den mektige kirken på en plattform med hjul. Ifølge ryktene har paven leddgikt. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.