RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Paven uttrykker respekt for islam

Amman (NTB-AP-Reuters): Pave Benedikt XVI innledet sin første reise til et arabisk land da han fredag landet i Jordan. I sin første tale uttrykte han dyp respekt for islam.

En tale paven holdt i Regensburg i 2006, ligger som en skygge over besøket, som er hans første i Midtøsten. I talen siterte han en bysantinsk keiser som kalte islam voldelig og irrasjonell.

Etter å ha blitt mottatt på rød løper på flyplassen i Amman av kong Abdallah og dronning Alia, sa paven at han kom til Jordan som en pilegrim.

- Besøket gir meg en velkommen anledning til å tale om min dype respekt for det muslimske samfunn og å vise min beundring for kongens arbeid for å fremme en bedre forståelse for dydene som islam preker, sa paven.

I løpet av de tre dagene paven skal være i Jordan, skal ha besøke Kong Hussein Bin Talal-moskeen i Amman. Det blir hans andre besøk som pave i en moské etter at han var i en moské i Tyrkia i 2006.

Regensburg-talen fortsetter å irritere den islamske verden, og flere islamske ledere i Jordan har fordømt besøket. De sier han burde bedt om unnskyldning før han kom. Paven selv beklager oppstyret og sier at talen ble misforstått. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere