RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pavens butler stilles for retten

Sist oppdatert:
Roma (NTB-Reuters): Rettssaken mot pave Benedikts tidligere butler ble innledet i Vatikanet lørdag. Han er tiltalt for grovt tyveri av fortrolige dokumenter.

Paolo Gabriele (46) har innrømmet at han har tatt hemmelige dokumenter fra pavens skrivebord og lekket dem til italienske medier. Likevel vil han erklære seg ikke skyldig etter tiltalen, melder BBC.

Årsaken er at motivet, ifølge butlerens egen forklaring, var å avdekke ondskap og korrupsjon i den katolske kirke. Saken er en av de mest pinlige i Vatikanets historie.

Blir Gabriele funnet skyldig, risikerer han fire års fengsel.

Butleren var i mange år pavens nære tjener, og han hadde nøkler til pavens leiligheter. Saken omtales som en av de vanskeligste krisene i Vatikanet i løpet av de sju årene Benedikt har vært pave. I tillegg til butleren er en datatekniker tiltalt for medvirkning.

Det er verken tillatt med TV- eller radioopptak under rettssaken. En gruppe på åtte journalister, som er akkreditert av Vatikanet, får lov til å følge rettssaken. De kommer til å videreformidle det som skjer, til andre journalister etter at det første rettsmøtet er over. Rettssaken ble innledet klokka 9.30, og møtet er ventet å vare i opptil tre timer. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere