RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pavens sekretær må vitne mot butler

Roma (NTB-AFP-Reuters): En domstol i Vatikanet har besluttet at pavens personlige sekretær skal kalles inn som vitne i saken mot pavens tidligere hovmester.

Paolo Gabriele er tiltalt for å ha stjålet og lekket fortrolige dokumenter til italienske medier. Lørdag ble saken mot ham innledet i Vatikanstaten. Pavens sekretær Georg Ganswein var hovmesterens nærmeste overordnede.

Den tidligere butleren så blek ut da han ankom rettsbygningen i Vatikanet, men ifølge Reuters smilte han ofte. Han hadde ingen taletid under det første rettsmøtet og er først ventet å forklare seg når rettssaken fortsetter tirsdag 2. oktober.

Ifølge dommerne er det håp om at høringen vil bli avsluttet i slutten av neste uke.

Kardinaler i Vatikanet har stått for en egen og mer sensitiv etterforskning av saken, men disse bevisene skal ikke legges fram i retten. De er forbeholdt pave Benedikt selv, har domstolen besluttet.

Forsvarerne til den tidligere hovmesteren hadde bedt om at også dette materialet ble lagt fram som bevis. Dermed er det kun bevis som er samlet inn av Vatikanets påtalemyndighet og politi som skal brukes. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere