RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

PC-en blir timebetalt

Microsoft lanserer nå en ny betalingsmodell som gjør at du ikke behøver betale mange tusen for Office og Windows.

Innkjøp av Windows og Office er i dag en ganske dyr affære, og hvis en for eksempel bruker Office i liten grad, frister det lite å punge ut alle disse tusenlappene.

Betal for bruk, ikke selve programmet
Microsoft er nå i ferd med å rulle ut en ny betalingsløsning som gjør at du både kan betale både pc og programvare etter hvert som du bruker den. Lisensieringstankegangen trekkes dermed enda lenger enn tidligere.

Tjenesten har fått navnet Flexgo, og har blitt testet ut i Brasil i et års tid, og skal nå rulles i Ungarn, Vietnam, Slovenia, Mexico, Kina og Russland. Det er med andre ord snakk om land som er plaget med mye piratkopiering, og flere av landene har fra før fått tilgang til den svært billige, nedstrippede versjonen av Windows, kalt Starter Edition.

PC-en skal også kunne betales etter bruk
Tjenesten skal også gjøre det mulig å betale for selve maskinvaren på denne måten. Selskaper som Lenovo, Intel og AMD skal være villige til å være med å utvikle teknologi som gjør dette mulig. Ifølge The Register vil dette dog bli en relativt dyr affære over tid.

Detaljene om hvordan betalingen skal skje er uklare, men det vil trolig bli snakk om en forhåndsbetalt modell der programvaren vil slutte å fungere når du har brukt opp «kvoten».

Om dette vil bli tilgjengelig i Norge er så langt ikke kjent.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere