Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

PC-en din er usikker

Foto: Paul Weaver (TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
Bare ved å åpne en Word-fil kan kriminelle ta kontroll over pc-en din.

Vi har igjen kommet forbi den andre tirsdagen i måneden, som Microsoft benytter til å rulle ut sine månedlige oppdateringer. Denne gangen er det tettet sikkerhetshull i både Windows og Word som gjør at nettkriminelle kan ta fullstendig kontroll over PC-en din bare ved at du åpner et tilsynelatende normalt Word-dokument.

Gjelder «alle» Word-versjoner
Dette Word-hullet påvirker både Word 2000, 2002, 2003 og 2007 – samt Outlook 2007.

I tillegg er det oppdaget og tettet et hull i Microsofts egen sikkerhetsprogramvare som muliggjør tjenestenektangrep (DDoS), og det er tettet sikkerhetshull i Microsoft Publisher 2000, 2002, 2003 og 2007 som også gjør at uvedkommende kan ta komplett kontroll over pc-en din.

På toppen av dette er det funnet en kritisk feil i en kritisk del av Windows som gjør at en angriper kan få kontroll på pc-en din ved at du installerer en spesiell form for programvare.

Brukes til å sende spam
Hvis noen tar kontroll over maskinen din vil de i de fleste tilfeller bruke maskinen din til å sende ut spam, installere spionvare og lignende.

Som vanlig vil de som har aktivert automatiske oppdateringer automatisk få installert disse nye oppdateringene. De som av forskjellige årsaker har skrudd av denne, bør i aller høyeste grad kjøre den manuelt eller laste ned oppdateringene fra denne siden.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!