RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

PC-musa gjør oss ikke syke

Sist oppdatert:
PC-musa er ikke så skadelig for helsa som tidligere fryktet. Musesyke er høyst forbigående, er konklusjonen på verdens mest omfattende undersøkelse av problemet.

Frykten for invalidisering og langvarige skader fordi du jobber med PC er voldsomt overdrevet. De fleste museskader, ømme skuldre og andre smerter fra PC-jobbing er bare forbigående, skriver Berlingske Tidene.

Det er overlege Johan Hviid Andersen ved arbeidsmedisinsk klinikk i Herning som kommer med de overraskende resultatene. Han har ledet NUDATA-prosjektet, hvor flere tusen tekniske assistenter og maskinteknikeres fysiske og psykiske problemer med PC-jobbing har blitt dokumentert gjennom en årrekke.

- Det er ingen sunnhetsfare forbundet med å arbeide med PCer. Du kan ha smerter i perioder, men de går over igjen. Det er ytterst sjeldent at folk blir så syke at de ikke klarer å jobbe med PCer, sier Hviid Andersen.

Han mener at 20-25 timers arbeid eller mer i uken foran PCen øker risikoen for smerter.

- Men det er de færreste som jobber så mye med PCer. Og selv om de gjør det er det tilsynelatende ingen langsiktige problemer med det, sier Andersen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere