*Nettavisen* Nyheter.

Pc-plattform for bedrifter

Intel fortsetter satsingen på plattformer. «vPro» er navnet som nå alle bedrifter bør ha – ifølge Intel.

25.04.06 10:21

En plattform er en samling forskjellige tekniske løsninger du trenger for å gi pc-en et flott navn. Det er det Intel har bestemt seg på å satse på – ikke bare prosessorer eller brikkesett slik de tradisjonelt har gjort. Vi snakker merkevarebygging.

Følger en trend
Det begynte med Centrino for bærbare datamaskiner. Så fortsatte det med Viiv for stue-pc-er og nå lanserer Intel vPro.

Centrino var i korte trekk bærbare datamaskiner som benyttet Intels Pentium M-prosessorer, Intel-basert MiniPCI-WLAN og brikkesett fra Intel. Centrino var altså samlebetegnelsen for bærbare datamaskiner som hadde disse tre tingene.

Viiv er dobbeltkjerneprosessor, Intel-basert brikkesett og Windows Media Center.

Ikke noe å rope hurra for
Og hva er så vPro? The Inquirer oppsummerer denne plattformen enkelt og greit: «Alt i alt, hele greia er en miks av gode teknologier som ikke trenger en banner for å være positivt.» Altså, det samme som Viiv og Centrino – men fokuset er denne gangen bedriftsdatamaskiner, ikke bærbare datamaskiner eller stue-pc-er.

vPro er et lite merke du kan sette på pc-er som har en del andre teknologier som iAMT-støtte, VT og Conroe-basert prosessor. Forstår du ikke hva dette betyr, ikke kast bort tiden på å finne det ut. Det handler vedlig forenklet om veldig positive teknologier for systemadministratorer og en god prosessor.

Tre grunnpilarer
vPro er ifølge Intel sikkerhet, fjernadministrasjon og lavt energibruk. Blant annet kreves det at oppdateringer til Internet Explorer dyttes ut automatisk til alle maskinene i et nettverk. Det vil forhåpentligvis gi mindre pc-problemer for de ansatte. Les mer detaljert om det her.

Positive trender, men vi trenger strengt tatt ikke enda et klistremerke på datamaskinene våre.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag