RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

PCOS

Sist oppdatert:
Dr. Lindbergs kostråd er ikke ensbetydende med slanking og vektreduksjon. Med omlagt kosthold kan også andre sykdommer og plager reduseres eller forsvinne helt.

Polycystisk ovariesyndrom er en samling av symptomer som rammer 5-7 % av kvinner i Norge (store mørketall). Dette er en tilstand der follikkelcystene (forløp til egg) istedenfor å forsvinne hoper seg opp og gjør eggstokkene store. Det danner seg et tykt ytre lag på eggstokkene som kan hindre egget i å slippe ut ved eggløsning.

Ufrivillig barnløshet er et vanlig problem hos kvinner med PCO. Andre vanlige symptomer er sjelden eller manglende menstruasjon, høye nivåer av androgene hormoner (mannlige kjønnshormoner), uren hud, tynt hår og uønsket hårvekst. PCOS er forbundet med insulinresistens og stor risiko for type 2 diabetes.

Ved å behandle insulinresistens med dr. Lindbergs kosthold og mosjon, vil symptomene på PCOS mildne eller forsvinne helt. Diabetesmedisinen Metformin (Glucophage) er også effektiv for å senke insulinresistens og insulinnivået, og brukes ofte ved PCOS.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere