RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pechiney lobber egne aksjonærer

Sist oppdatert:
Det franske aluminiumskonsernet Pechiney er nå i USA for å overtale store aksjonærer til ikke å selge til canadiske Alcan, som har lagt inn bud på konsernet
Det kom frem under en telefonkonferanse avholdt i går ettermiddag, melder Reuters.

Verdens nest største aluminiumskonsern, Alcan, har lagt inn et bud på 3,4 milliarder euro på Pechiney, men franskmennene mener dette er lavt. Pechiney er den fjerde største produsenten i verden.

En talskvinne for Pechiney sa ifølge Reuters at ledelsen nå er i USA for å overtale aksjonærene til å stå i mot budet. Dette er en del av et roadshow overfor aksjonærene som startet i Europa i forrige uke.

- Foruten den usikre naturen i det foreslåtte budet fra Alcan, er den foreslåtte prisen meget utilfredstillende gitt selskapets industrielle, teknologiske og immaterielle eiendeler og reflekterer ikke på noen måte den strategiske verdien, uttalte Pechiney.

Finansdirektør Olivier Mallet opplyste at de ser tegn til bedring for flere deler av selskapet i det kommende kvartalet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere