*Nettavisen* Nyheter.

Pedersen: - Dette blir en veldig politisk rettssak

Oslo (NTB): AUF-leder Eskil Pedersen tror rettssaken mot Anders Behring Breivik vil bli svært politisk preget og maner mediene til forsiktighet i sin dekning.

- Dette er en helt annen rettssak enn vi noensinne har hatt i dette landet, en veldig politisk rettssak, fordi det var politisk motivasjon over det gjerningsmannen gjorde, sier Eskil Pedersen til NTB.

Mandag starter norgeshistoriens mest omtalte rettssak. Presse fra hele verden er samlet i Oslo for å dekke rettsoppgjøret etter Anders Behring Breiviks ufattelige voldshandlinger 22. juli i fjor. I opptakten til rettssaken har lederen for Arbeiderpartiets ungdomsparti AUF vært synlig ute i offentligheten med gjentatte oppfordringer til mediene om å trå varsomt under rettssaken, og spesielt under den fem dager lange forklaringen til Breivik.

- Alle er jo enige om at pressen ikke skal være et mikrofonstativ for gjerningsmannen. Jeg synes at også jeg kan bidra til å minne om det slik at vi faktisk ikke ender i en situasjon hvor pressen blir det, sier han. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.