Pedersen: - Hver milepæl gjør byrden lettere

Oslo (NTB): AUF-leder Eskil Pedersen tror ettårsmarkeringen på Utøya blir en viktig milepæl som igjen vil bringe fram samholdet nasjonen viste etter terrorangrepene.

- Det er ikke en dag jeg ser fram til, men heller ikke en dag jeg gruer meg til. I rekken av milepæler det siste året, må vi også gjennom dette, sier Pedersen til NTB.

Han sier det har vært utfordrende å ta alle hensyn med i programmet for markeringen. De etterlatte har hatt klare meninger om saken, og AUF-lederen mener de har kommet fram til en god ordning, med mulighet for besøk for dem både på morgenen og under tidsrommet for massakren.

- Jeg håper det blir en verdig dag, hvor vi minnes menneskene som er borte. Og at vi igjen ser et land som viser samhold og stiller opp for hverandre. Og det føler jeg meg relativt trygg på at det blir, sier han.

Han sier det også er viktig for AUF å samles i ungdommelige rammer i løpet av ettårsmarkeringen. Han tror ettårsmarkeringen er viktig for å komme videre.

- Jeg kjenner at for hver milepæl vi passerer, så blir byrden på skuldrene mine mindre. For eksempel hadde vi forberedt oss veldig godt til rettssaken og sto gjennom den. Men først da den var over, innså vi at byrden var større enn vi skjønte underveis. Og etter at dommen er kommet, blir den enda litt lettere, sier Pedersen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.