*Nettavisen* Nyheter.

Pedersen får karantene

Marcus Pedersen er ilagt én kamps karantene og blir bøtelagt av Vålerenga.

04.07.12 15:15

Vålerenga Fotball har i dag valgt å ilegge Marcus Pedersen én kamps karantene og gi han en bot for oppførselen i forkant av kampen mot Aalesund. Pedersen var ute på byen og drakk alkohol lørdagen før nevnte kamp.

- Dette har Marcus selv innrømmet og vi har hatt en god prat med Marcus og hans rådgivere. Marcus har lagt seg flat og beklaget på det sterkeste det som skjedde, sier Martin Andresen.

- Som leder for en prestasjonsgruppe som har jobbet hardt og målbevisst etter en veldig tøff periode for klubben, så er det vondt å se at en spiller setter seg selv foran lagkameratene sine og klubben ved å gå på byen og dermed får en langt fra optimal oppladning til kamp. På bakgrunn av dette har vi valgt å ilegge Marcus én kamps karantene og partene er enige om at han skal bøtelegges.

- I Vålerenga er vi avhengige av å ha spillere på laget som har fullt fokus på Vålerenga, som drar i samme retning og som er villig til å gjøre det som trengs for at vi som lag skal vinne fotballkamper sammen, sier Andresen.

NRK har spekulert i at flere Vålerenga-spillere var på byen samme kveld som Pedersen.

- Vi har selvfølgelig snakket med spillergruppa og har ingen indikasjoner på at dette stemmer. Marcus har vært ærlig i prosessen og innrømmet overtrampet og beklaget seg på det sterkeste og jeg forventer at resten av spillergruppa også snakket sant da de ble konfrontert med ryktene, sier Andersen.

- Som klubb er vi opptatt av frihet under ansvar, men vi er også opptatt av å ha spillere som føler et ansvar overfor klubben og som har en profesjonell innstilling ovenfor arbeidsgiveren sin. Vi har ingen problemer med at spillere blir observert i bybildet i forkant av kamper, men innenfor ganske romslige rammer. Men, når det er sagt er det ingen tvil om at Marcus har begått et overtramp som vi må og nå har reagert på. Utover dette ønsker vi ikke å kommentere denne saken ytterligere da vi nå skal bruke alt fokus og all energi på å slå Sandnes Ulf på søndag, avslutter Andresen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Eirik Førde , Digitalsport

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.