45-åringen skal ifølge VG Nett ha oppsøkt steder i Norge hvor barn er nakne.

Da han bodde i Porsgrunn tidlig på 2000-tallet var han ansatt som badevakt i en av de lokale svømmehallene, og flere av overgrepene mot sin egen sønn, som han tidligere er dømt for, skal ha blitt gjennomført i det kommunale bassenget, skriver Telemarksavisa .

Mannen skal ha misbrukt sin egen sønn over 100 ganger, og han har også begått overgrep mot sønnens kamerater.

Etter at han flyttet til Oslo-området besøkte 45-åringen ofte nakenstranden på Huk om sommeren, opplyser bekjente av mannen til VG Nett.

45-åringen skal ha fortalt venner at han reiste til Gambia for å hjelpe barn med medisiner og lignende.

Leter etter bilder
Norsk politi vil granske bilder og filmer som ble funnet hos den arresterte nordmannen i Gambia for prøve å identifisere barna som finnes i materialet.

Gambisk politi tok beslag i videoutstyr og flere minnepinner da det ble aksjonert mot leiligheten i hovedstaden Banjul, hvor nordmannen oppholdt seg. Minepinnene skal inneholde materiale hvor seksuelle overgrep mot barn blir avbildet. Oslo politidistrikt og Kripos vil trolig allerede torsdag sende en formell anmodning via Interpol om å få innsyn i det beslaglagte materialet.

- Torsdag skal Oslo-politiet og Kripos avklare hva vi vil be om innsyn i. Det vil selvfølgelig være aktuelt å be om kopi av materialet som er beslaglagt, ta det med til Norge og forsøke å identifisere barn som kan være utsatt for overgrep, sier leder Kari-Janne Lid for sedelighetsavsnittet til Oslo politidistrikt til NTB.

Under møtet torsdag skal norsk politi lage en skisse over videre etterforskningsskritt.

Norsk politi varslet
Den 45 år gamle mannen er fra Telemark, men bosatt i Oslo. Han ble pågrepet av gambisk politi etter at Kripos hadde sendt en bekymringsmelding om at han kunne befinne seg i Banjul. Lid bekrefter at opplysningene om at mannen skulle oppholde seg i en leilighet sammen med flere barn, stemte.

Da politiet aksjonerte mot leiligheten fant de ham sammen med seks mindreårige gutter på soverommet, den yngste av barna var bare tre år gammel. 45-åringen er foreløpig mistenkt for seksuelle overgrep mot et barn i Gambia.

Opplysningene kom fram i forbindelse med den pågående etterforskningen av en overgrepssak mot mannen i Norge. 45-åringen er siktet i denne saken. Det er så langt ikke tatt stilling til om han skal begjæres utlevert.

- Statsadvokaten vil bestemme om mannen skal begjæres utlevert når vi har fått mer informasjon fra Gambia, sier Lid.

Dømt tidligere
45-åringen ble i 2006 dømt for over 100 overgrep mot sin egen sønn, som ennå ikke var fylt ti år da overgrepene tok slutt i 2002. I 2004 ble han også dømt for overgrep mot flere mindreårige til en straff på to år og sju måneder.

- Det er Oslo politidistrikt som har det formelle ansvaret i den norske saken, men ettersom kontakten med gambisk politi går gjennom Interpol-samarbeidet, er også Kripos involvert, forteller rådgiver Silje Kirkegaard.

Når en nordmann blir pågrepet for straffbare forhold i utlandet kan norske myndigheter bistå med hjelp til grunnleggende behov, som mat og klær, og til å finne en advokat. Advokatutgiftene må derimot betales fra egen lomme.

- Konsulen i Banjul har møtt nordmannen onsdag og tilbudt ham sin bistand. Når det gjelder mistankene som rettes mot ham, må jeg henvise til politiet i Gambia, sier kommunikasjonsrådgiver Kjetil Elsebutangen i Utenriksdepartementet.

Klomsæt vil oppnevnes
Advokat Sigurd Klomsæt har representert mannen tidligere og er også hans forsvarer i den norske saken. Han vil torsdag morgen be Oslo tingrett om å bli oppnevnt som mannens juridiske rådgiver.

- Situasjonen er litt uoversiktlig akkurat nå, og jeg har inntrykk av at dere i media vet mer om saken enn jeg. Men jeg regner blant annet med at det vil bli aktuelt å få ham hjem til Norge etter hvert, sier Klomsæt.

Han har selv ikke vært i kontakt med 45-åringen, men ventet informasjon fra Norges konsul i Banjul i løpet av onsdag kveld.

Flere saker fra Telemarksavisa her.