Gå til sidens hovedinnhold

Pedofilifrikjent prøvde å kontakte barn

Bare to uker etter at 33-åringen ble frikjent for pedofilianklager, ble han pågrepet mens han under falskt navn prøvde å komme i kontakt med barn. Nå må han tilbake i retten.

Tiltalen 33-åringen må svare for i Oslo tingrett tirsdag handler denne gangen om trakassering og sjikane, bedrageri og id-tyveri, ifølge NRK Østlandssendingen.

Mannen er også tiltalt for skremmende, hensynsløs og plagsom adferd i forbindelse med verserende straffesak.

- Han vil erkjenne straffskyld for noen av postene, men hvilke vil jeg ikke gå inn på nå, sier mannens forsvarer Øyvind Bergøy Pedersen til NRK.

Han presiserer at 33-åringen denne gangen ikke er tiltalt for noe som er relatert til barn.

Frikjent for overgrep på Furuset

33-åringen er frikjent for å ha forgrepet seg på en nå ti år gammel gutt i svømmehallen på Furuset bad.

For ett år siden ble mannen først dømt i tingretten til to år og to måneders fengsel, men begge parter anket.

- Sannsynlig at overgrepet skjedde

I april i fjor ble 33-åringen frikjent for overgrepet mot gutten, men han ble funnet skyldig i å henge opp lapper i nabolaget der han navngir offeret og beskylder gutten for å lyve om overgrepet.

Han ble også dømt til å betale erstatning til gutten, fordi lagmannsretten mente det var "en klar sannsynlighetsovervekt" for at overgrepet hadde skjedd.

33-åringen anket dommen til Høyesterett, som avviste anken i november.

Den pedofilifrikjente mannen ble dømt for å ha trakassert offeret.

Trakasseringen fortsatte

Trakasseringen av gutten fortsatte etter frifinnelsen, og oktober 2007 ble han igjen pågrepet etter å ha hengt opp nye lapper med svært sjikanerende innhold.

Senest i slutten av september ble det funnet en ny lapp i nabolaget til den lille gutten og familien hans som inneholdt krenkende påstander om dem.

I følge tiltalen ble dette gjort for å hevne overgrepsanmeldelsen.

Tiltalt for gamle forhold

Den lange tiltalen innheholder mange forhold som forsvareren mener kunne vært tatt med i rettsaken som gikk for et år siden.

- Det meste av det som skal opp nå er jo gamle forhold, som skjedde i 2005 og 2006. Disse var ferdig etterforsket før den forrige runden i retten, sier Bergøy Pedersen.

- Det er noen nye forhold, og de vil han forklare seg grundig om i retten, sier Bergøy Pedersen til NRK.

Truende SMS-er

Ett av de nye forholdene gjelder flere truende tekstmeldinger 33-åringen sendte i august i fjor.

I meldingene skrev han blant annet:

«Du får snart besøk av noen du bør fortelle sannheten til. Du har store problemer hvis du ikke kan bekrefte eller bevise det du har sagt rundt omkring.»

«Det står mye info om deg+bilde på internett. Samt vil alle på Ellingsrud få vite hvilken lystløgner og drittsekk som du er. Du bør virkelig begynne å snakke sant. Skriv det du fikk beskjed om til; flint-trener@(...) innen 31. august. Hører vi ikke noe, kommer vi til deg i uke 36.»

Falskt navn i Vestfold

Bare to uker etter frifinnelsen oppsøkte 33-åringen idrettslag i Vestfold og tilbød sin assistanse under falsk navn .

Mannen ble gjenkjent fra advarsler som ble sendt rundt i idrettsmiljøet, og pågrepet av politiet.

- Vi ransaket bagasjen hans, og fant en del dokumenter som viste at han blant annet har opprettet telefonabonnement under en annens navn. Han er siktet for bedrageri, fortalte politiadvokat Catrine Reidulff til NRK Østlandssendingen da.

Flere ID-tyverier

I Vestfold brukte 33-åringen navnet Morten Hagen. Den 25 år gamle Morten Selbo Hagen som fikk sin identitet stjålet av tiltalte i 2005, noe som nå er tatt med i tiltalen.

Lommeboka hans med førerkort ble stjålet fra garderoboen mens 25-åringen var på trening. Noen måneder senere slutten posten å komme hjem til Lier, og Selbo Hagen oppdaget at den var omadressert.

Under Hagens navn fikk 33-åringen jobb på flere skoler, som vikar og SFO-assistent, på tross av at han var under etterforskning av politiet og ikke kunne legge fram vandelsattest.

33-åringen er også tiltalt for å ha omadressert andres post, bestille varer hos Leasy og for å ha bestilt mobilabonnementer i flere forskjellige navn.

Han er for tiden varetektsfengslet.

Hovedforhandlingen begynner tirsdag 8. januar. Det er satt av tre dager til rettssaken, og to dager til domsskrivning.

Reklame

Slik sparte Charlotte 15.000 kroner på billånet