RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pedolærer undersøkes av to rettspsykiatere

Foto: Kay Stenshjemmet (Romerikes Blad)
Sist oppdatert:
Straffesaken mot den pedofilisiktede romerikslæreren skal etter planen avgjøres før sommeren.

(RB.no): Ifølge Dagbladet har Oslo tingrett nå oppnevnt to rettspsykiatriske sakkyndige som skal foreta en judisiell observasjon av 43-åringen. Hensikten med en slik rettspsykiatrisk observasjon, er å klarlegge om den siktedes psykiske tilstand i gjerningsøyeblikket var slik at den kan påvirke de strafferettslige reaksjoner (frifinnelse, dom), strafferammen og eventuelt bruk av forvaring.

43-åringen er siktet for overgrep mot et titall gutter under 14 år, og for å ha utnyttet sin stilling til å skaffe seg seksuell omgang. Han har i politiavhør erkjent de faktiske forholdi overgrepssiktelsen, og tidligere denne uken ble han varetektsfengselt i fem nye uker.

- Har erkjent de fleste forholdene

Tidligere har mannens forsvarer, advokat Dag Svensson, bekreftet at læreren har innrømmet dette.

- Min klient bistår politiet med det han kan. Og han har erkjent de fleste forholdene som siktelsen omfatter, sa Svensson i januar.

Ifølge Dagbladet ønsker påtalemyndigheten å holde mannen varetektsfengslet fram til saken kommer opp i Oslo tingrett før sommeren.

Rullet opp på Romerike
43-åringen ble arrestert på vei til jobb ved en skole på Romerike en augustdag i fjor høst. Først ble han siktet for overgrep mot to gutter under 14 år. Disse to ofrene er imidlertid blitt myndige nå.

Politiet ble først varslet om saken da en av de fornærmede guttene i saken anmeldte læreren.

Senere er siktelsen utvidet en rekke ganger. Modusen er at læreren har blitt kjent med guttene enten via jobben som lærer rundt omkring i Oslo og på Romerike, eller via et idrettsmiljø i Oslo. For eksempel møtte varsleren i saken – overgrepsofferet som først anmeldte saken – læreren via idretten.

Fotografert nakne
Læreren skal også ha fotografert nakne barn på en skoletur våren 2011.

Den overgrepssiktede mannen har jobbet som lærer, vaktmester og i barnehage. Han har også hatt fritidsverv som speiderleder, karatetrener og jobbet på fritidsklubber for barn og unge.

I sin jakt etter overgrepsofre, har politiet blant annet benyttet seg av Facebook for å etterlyse flere som er blitt utsatt for mannen.

Les flere saker hos Romerikes Blad her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere