New Yorks justisminister Letitia James la tirsdag fram resultatet av en gransking av New York-guvernøren, utført av to advokater.

Ifølge James konkluderer granskingen med at Cuomo har seksuelt trakassert nåværende og tidligere ansatte i New York.

Guvernøren beklaget sin oppførsel tidligere i år:


– Som alltid roser jeg kvinnene som har stått fram og fortalt sannheten, sier demokraten Pelosi.

– Gjennom å anerkjenne sin kjærlighet for New York og respekten for jobben sin, ber jeg ham om å gå av, sier hun.

Biden ber også Cuomo gå av

Tirsdag kveld kom det også en nyhetsmelding fra byrået Reuters, som melder at USAs president Joe Biden også har bedt New York-guvernøren å gå av. Storavisen New York Times skriver at det kan ende med en riksrettsprosess mot Cuomo i delstatsforsamlingen i New York.

Les også: Sex-anklager mot guvernør og Trump-kritiker Andrew Cuomo: - Han er en gris!

Flere politikere, blant dem mange demokrater, ba guvernøren gå av da anklagene mot ham ble kjent tidligere i år. President Joe Biden sa i mars Cuomo bør gå av om en granskning viser at anklagene er sanne.

Lang granskning

Den nesten fem måneder lange granskingen, som er utført av to advokater som har snakket med 179 personer, kommer etter at flere kvinner rettet anklager mot guvernøren tidligere i år. Han ble anklaget for seksuell trakassering og upassende oppførsel.

Anklagere og nåværende og tidligere ansatte er blant dem som er intervjuet som del av granskingen.

– Disse intervjuene og bevisene avslører et dypt bekymringsfullt, men tydelig bilde: Guvernør Cuomo har seksuelt trakassert nåværende og tidligere statsansatte, sa James på en pressekonferanse tirsdag.

(©NTB)