RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pelsdyrbøndene får hatmeldinger og trusler

Sist oppdatert:
Det stormer rundt pelsdyrbøndene etter TV-dokumentaren som viste alvorlige brudd på dyrevelferden.

Mange av dem har fått tekstmeldinger med alvorlige trusler.

- Det er ubehagelige meldinger. Meldinger som grenser opp til drapstrusler. Du ser at du har fått en melding på telefonen, og slår opp. Du reagerer selvsagt, sier Bertran Trane Skadsem til Nationen.

Skadsem som selv er både melkebonde og minkoppdretter forteller at han selv ikke har fått slike meldinger denne uka, men at flere oppdrettere har gjort det.

– Det er en måte motstanderne bruker til å skyve oss ut på. Vi må bare brette opp ermene. I denne omgangen har jeg sluppet unna, men jeg vet om oppdrettere som har fått slike meldinger. Vi oppfordrer dem til straks å melde fra til politiet, sier Skadsem som legger til at de også får hyggelige meldinger.

– Du får alltid en klapp på skulderen fra noen. Det gjør at du orker å stå i det. Det hjelper deg med å ha troen på saken, sier han.

Og tro har han. Skadsem sier til avisen at hverdagen i pelsdyrnæringen er ikke så ille som det som kom fram i den svært omstridte dokumentarfilmen til dyrevernsaktivisten Frank Nervik som ble vist på NRK Brennpunkt tirsdag kveld. Han forstår imidlertid at folk reagerer når de ser bilder av dyr som helt tydelig ikke har det bra, og sier han tar sterkt avstand fra lovbrudd i næringen.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere