Pen framgang for Nordea

Stockholm (NTB-TT): Storbanken Nordea kunne registrere pen framgang i første halvår i år, med 9 prosents økning i inntektene.

Totalt kom inntektene opp i 2.606 millioner euro, mot 2.342 millioner euro i første halvår i fjor. Det var uventet bra, siden analytikerne hadde ventet rundt 2.460 millioner.

Konsernsjef Christian Clausen sier at banken har hatt god framdrift og har økt egenkapitalen til tross for fortsatt rentepress, finansuro og den økonomiske tilbakegangen generelt i Europa.

Tallene viser ellers at gevinsten i annet kvartal var på 1.099 millioner euro, mot 949 millioner i tilsvarende kvartal i fjor.

Resultatene for bankens norske del ble ved en feil publisert allerede tirsdag, noe som førte til at handelen med Nordea-aksjer ble stanset på børsene i Norden.

Ifølge kvartalsrapporten fikk Nordea Bank Norge et resultat på 1,16 milliarder norske kroner i annet kvartal i år, opp fra 1,12 milliarder i første kvartal. I samme periode er imidlertid renteinntektene gått ned med 2 prosent, ifølge rapporten. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.